5 gode råd til dig, som vil eksperimentere med en biopejs

moderne biopejse

Biopejse er blevet en utrolig populær måde at opvarme rummene i en bolig lidt ekstra på. Med bioethanolen, så brænder det hel rent, og det er let at håndtere.

biopejse biobrænder

Når det kommer til biopejse, så er der flere gode råd, når du først kommer i gang – læs 5 af dem nedenfor og lær mere om biopejse.

Husk at brug en tragt

Når du hælder ethanolen ned i brandkarret, hvor det skal antændes, så er det utroligt smart, hvis du bruger en tragt.

For gør du ikke det, så er der en chance for, at noget af ethanolen ender andre steder end nede i brandkarret. Sker det, så bliver det meget sværere at holde styr på flammerne, og det kan i værste tilfælde ende med, at de tager komplet overhånd. Se her, hvis du vil vide mere.

Eksperimenter med mængderne

Det kan være sjovt ikke bare at fylde op til max, hver eneste gang du tænder biopejsen. For nogle gange kan det give et pænere resultat at være lidt mindre generøs.

Nogle gange kræver det simpelthen bare ikke så meget varme, men andre gange, så bliver flammerne også pænere, fordi de ikke bliver helt så store.

Uanset hvad, så må du dog ikke hæld over max-indikatoren. Det er en rigtig dårlig idé, og du kan risikere meget store flammer eller, at bioethanolen løber over. Som med ovenstående råd, så kan det være et stort problem!

Pas på børnene

Biopejs, biobrænder, biokamin – kært barn har mange navne! Og de kære børn skal man passe på, når man har en biopejs i boligen.

For flammerne kan være meget tiltrækkende for børn, og de kan faktisk også være helt fine at stå tæt på for nogle børn. Det er en måde at møde ild på, der viser, at man ikke nødvendigvis skal være bange

Men stadig skal man være påpasselig. Derfor skal pejsen gerne være i en højde eller et område, hvor de yngste ikke kan komme til. Derudover kan en afskærmet biopejs med glas eller lignende være smart her.

Mere end bare varme

Biopejse kommer aldrig til at være fantastiske som primær varmekilde grundet ethanols relativt høje pris, men vi bruger dem stadig til at varme lidt op.

Dog kan det være sjovt også bare at bruge flammerne til at skabe en stemning. Vi forbinder ofte levende ild med en hygge, som ofte kun findes julemorgen rundt om kaminen med kaffe og kakao.

Tænk derfor over, om du ikke med fordel kan bruge biopejsen et sted i huset for at få mere hygge.

Husk at lade brandkarret køle ned

Til sidst et sikkerhedsmæssigt råd – husk at lade brandkarret køle ned efter brug.

Det kan være fristende bare at hælde ethanol på efter flammerne dør, eller måske endda imens for at holde dem i live.

Og dette er en dårlig idé! For det varme brandkar kan gøre, at noget af ethanolen antændes for hurtigt. Det er et stort problem, hvis du står og hælder ethanolen oveni – for de store flammer kan virkeligt gøre ondt.