Bækkenbundstræning: Sådan gør du!

bundløse strømpebukser

At holde sin bækkenbund stram og trænet er ikke blot vigtigt for at give dig den optimale seksuelle tilfredsstillelse. Det er også vigtigt at træne sin bækkenbund, hvis du ønsker at kunne holde på vandet senere hen i livet. Især er det vigtigt at træne sin bækkenbund op igen efter en fødsel, da bækkenet har oplevet et traume, som derfor skal udbedres. Alt dette kan du opnå ved blot at lave enkle bækkenbundsøvelser, som er med til at styrke bækkenbunden. Læs om bundløse strømpebukser her.

Find dine bækkenbundsmuskler

Forestil dig, at du skal tisse helt vildt meget. Når først du begynder at tisse, så skal du kappe strålen over. Det gør du ved at stramme i din bækkenbundsmuskulatur. Det er de samme muskler, du bruger, hvis du skal holde på en prut. Når først du er bevidst om, hvor dine bækkenbundsmuskler befinder sig, så kan du let træne dem.

Nem træning af bækkenbunden

Det smarte ved bækkenbundstræning er, at det kan gøre lige meget, hvor du befinder dig henne, da der ikke er andre end dig, der kan se eller mærke, at du gør det. Start dine bækkenbundsøvelser med at lave korte sammentrækninger af dine bækkenbundsmuskler, så du kan mærke, hvordan dine muskler trækker sig sammen samt hvordan det føles, når du slipper musklerne igen. Hold derefter en kort pause, imens du gør dig klar til at lave nogle længere sammentrækninger.

Det anbefales, at du laver seks knibeøvelser i træk af seks sekunder hver, hvor du holder seks sekunders pause imellem hver knibeøvelse. Dette skal gentages seks gange i alt. Det vil sige i alt 36 knibeøvelsessæt. Efter de små korte knibeøvelser og de lidt længere knibeøvelser med pause imellem, laver du en lang knibeøvelse, hvor du holder muskelsammentrækningen så længe som overhovedet muligt. Disse tre trin skal gentages tre gange dagligt for det mest optimale udbytte af bækkenbundstræningen.

Gør din bækkenbundstræning mere avanceret

strømpebukser

Når først du føler, at du har godt styr på de forskellige teknikker nævnt længere oppe i indlægget, kan du begynde at eksperimentere med mere alternative versioner af træningen. Mange starter ud med at udføre deres bækkenbundsøvelser siddende eller liggende. For at give dig selv en ekstra udfordring, kan du vælge at lave dine knibeøvelser imens du er i bevægelse, enten ved at gøre det samtidig med støvsugningen, eller imens du går en tur. Du kan også vælge at øge tidsintervallerne på dine knibeøvelser, men så er det vigtigt, at du sørger for, at pauserne imellem dine knibeøvelser også bliver forlænget.

Bækkenbundstræning kan også udføres ved hjælp af bækkenbundskugler

Hold din bækkenbund smidig

Selvom bækkenbundstræning skal være med til at styrke din bækkenbund, så er det også vigtigt, at bækkenbunden holdes smidig. Det er ikke godt for bækkenbunden, hvis den er hård og anspændt som følge af for mange knibeøvelser, hvorfor det også er vigtigt, at du sørger for at strække sin bækkenbund ud engang imellem. Dette kan gøres på flere forskellige måder.

Man kan vælge at stille sig foran et bord, og lægge det ene ben bøjet op på bordet. Læn dig herefter frem over benet og bordpladen, og mærk strækket ned igennem lysken og bækkenet. Hold stillingen i 15-20 sekunder, og skift herefter til det andet ben. En anden mulighed er at sætte sig på hug og lade knæ og fødder pege ud til siden. Sørg for at lade din bagdel og bækken søge imod gulvet, sådan at du løsner mest muligt op i dit bækken. Har du svært ved at holde balancen, så hold fast i en stol eller et bordben imens.

Ved at lave bækkenbundstræning bare fem minutter om dagen, kan du komme rigtig langt. Når du vælger at træne din bækkenbund, er du med til at opbygge et stærkere underliv, hvilket vil give dig en bedre følelse under sex samt sikre dig færre problemer, når du bliver ældre. Læs mere her.