Er vandseng en god eller dårlig seng

Er vandseng en god eller dårlig seng

I en vandseng følger vandet kroppens facon, og madrassen kan derfor give en ensartet støtte. Måden den støtter på, kan til en vis grad varieres efter den enkeltes behov ved at regulere på mængden af vand i madrassen

Via den termostatstyrede opvarmning kan man opnå den temperaturer der passer én bedst. For at kunne opsuge kroppens fugtighed bruges altid rullemadras

Nogle er meget glade for deres vandseng, mens andre aldrig kan vænne sig til fornemmelsen. Den bør under alle omstændigheder være fulddæmpet. Vælg altid to madrasser, eller en madras med todelt kammer i en dobbeltseng og helst madrasser med en blød side “soft-side”. Så er det langt lettere at komme ind og ud ad sengen, da sengekanten så ikke generer.

Med en to delt vandmadras kan du og din partner have individuel dæmpning og temperatur, en divider mellem de to madrasser dæmper overførslen af bevægelser fra den ene madras til den anden. Vandsengens unikke trykfordeling samt den tempererede varme betyder at du får en dyb og uforstyrret søvn heri ligger den største forskel på vandsenge og andre senge.

Er en vandseng helbredsskadelig

Det vides ikke med sikkerhed, om det svage magnetfelt, man ligger i (pga. den elektriske opvarmning), kan have betydning for helbredet på langt sigt. Vandsenge former sig efter kroppen og sikrer dig en ubesværet nat med dyb og jævn søvn. I modsætning til traditionelle madrastyper fordeler en vandmadras kroppens vægt over hele sengen og sikrer dermed dig en søvn uden belastning af skuldre, nakke og ryg.

En vandseng kendetegnes bl.a. ved det at det er muligt at opnå og opret holde et meget højt hygiejne niveau, hvilket er en stor fordel hvis du lider af allergi, madrassen er let at rengøre du kan lyne betrækket af og vaske det i vaskemaskinen.

Sandt eller falsk

Når det kommer til vandsenge, er der både mange fordomme, samt mange forskellige myter, omkring at de blandt andet er nogle strømsuger ud over det sædvanlige. At de skulle bruge ekstreme mængder af strøm, og at man nærmest har brug for en hel vindmølle til at holde dem kørende. Dette er selvfølgeligt langt fra sandt.

En anden myte er, at der er en hel masse arbejde i at have en vandseng. At de f.eks. skal have skiftet vandet utrolig ofte, men også her må man bare afkræfte dette udsagn. Vi har også hørt rygter om at der kan komme alger i vandet. Det må vi afkræfte, de behøver ikke at få algebehandling en gang om året.

Derudover er der mange der tror det er ubehageligt at sove på en vandseng. Det er da også en speciel følelse de første par gange, men når de fleste først har prøvet en vandseng, kan de slet ikke forestille sig at sove i andet. Den flydende bevægelse kan selvfølgeligt godt være ubehagelig for nogle, men for langt hovedparten af dem som har prøvet en vandseng, er responsen særdeles positiv.

En vandmadras har en behagelig temperatur hele året rundt. Du falder hurtigere til ro om vinteren fordi din krop ikke først skal varme sengen op. Omvendt skal din krop ikke bruge kræfter på at nedkøle sengen i de varme sommer måneder, det reguleres fra varmelegemets termostat.