Sådan finder du den sikreste barneseng

Det er nødvendigt med noget planlægning og en del research for at finde den sikreste seng til din baby

Det er en rigtig god ide at begynde at lede efter seng til din baby flere måneder før forventet fødsel, hvis du har mulighed for det. Gå ud i butikkerne og kig på det store udvalg der er, eller bestil nogle brochure som du kan sidde i ro og mag der hjemme og kigge igennem. Hvis du har mulighed for det kan du selvfølgelig også bruge internettet.

Mange møbel producenter og babyudstyrs forretninger tilbyder en masse forskellige senge, der kan tilpasses indretningen i dit hjem, ligesom man kan få senge der passer til det øvrige udstyr du vil indrette børne værelses med, andre modeller kan laves om fra baby seng til småbørns seng og nogle kan endda trækkes ud til en junior seng til sidst, Kun du og måske prisen, sætter grænsen for hvilke muligheder du ønsker at investere I.

Find en mobil barneseng

Køb en seng med hjul, du kommer til at sætte pris på at sengen er let at flytte rundt med, når du skal gøre rent elle når du skal flytte om på værelset efterhånden som baby bliver større.

Spørg i forretningen til sikkerheden, spørg om der findes faste regler for hvad producenten skal rette sig efter, f.eks. må der ikke være mere end 6 cm. Imellem tremmerne da baby kan få hovedet igennem mellemrummene hvis afstanden er mere end 6 cm. Den øverste del på den sænkbare side bør være 60 til 65 cm over støtten på det laveste sted når den er slået op og mindst 20-25 cm over madras højde når den er slået ned.

Undgå helt senge eller vugger med udskæringer i hovedgærde eller fodende, da babyer og kan få hovedet i klemme i disse. Vælg en model hvor madrassen kan justeres altså hvor bunden kan hæves og sænkes, du har brug for at madrassen er højt i sengen mens baby er nyfødt og når baby begynder at rejse sig, får du brug for at kunne sænke bunden således at baby ikke falder ud af sengen.

Gå efter det praktiske

Tjek hvor nemt det er at slå siden op og ned, da din baby nok sover når du lægger den i sengen er det meget praktisk med en sengeside der er nem og lydløs at slå op. Men sørg for låsemekanismen ikke er for let at håndtere da din baby jo ikke skal aflure hvordan den virker.

Prøv at rokke med sengen når du står i forretningen, hvis den gynger eller rykker sig så find en anden seng, eller tjek en tilsvarende model i en anden forretning får at se om det bare var en dårligt samlet udstillings model du havde afprøvet.

Mål størrelsen på senge især madrassen, målene bør være mindst 120 cm i længden og 65 til 70 cm i bredden. Hvis du nemt kan få to fingre ned mellem madrassen og sengen er madrassen for lille eller sengen for stor, hvis madrassen ikke passer til din seng, kan baby komme i klemme ved at glide ned af madrassen mellem madras og seng.

Stil ikke baby sengen direkte under et vindue, sengehesten forhindre ikke barnet i at falde ud af vinduet hvis barnet er i stand til at kravle op, pas på ikke at anbringe sengen i direkte træk f.eks. mellem dør og vindue, små børn kan ikke ret godt tåle træk

Baby senge fås til meget forskellige priser, lige fra 700 kr for en helt almindelig tremmeseng, til flere tusinde, for de mere avancerede og lang tids tænkte løsninger.